En anderledes fortælling

En anderledes fortælling

19. juni 2022 1 Af Marie Bruun

Hej Alle!

Så er PEEK skudt i gang, og jeg vil deltage for første gang. 🙂

En kort præsentation vil lyde sådan:

  • Navnet er Marie
  • 20 år gammel og har haft hest siden jeg lå i min mors mave
  • Startede som springrytter, skiftede til islænder
  • Laver ALT andet end at ride islænder på min islænder

Når jeg skriver alt andet, så er det fordi jeg meget sjældent tager min islænder med til islænderstævner. Vi deltager i stedet i dressurstævner, dyrskuer og senest et landsbyløb hvor vi løb en halvmarathon. 

Mine heste

Min “primære” ridehest er min islænder der hedder Skjanni fra Vididalstungu og er født på Island sommeren 2015. Jeg købte ham som føl og har haft ham lige siden han landede med flyveren i 2016. Jeg har selv tilredet og trænet ham.

Vi debutterede i dressur i 2021, og har senest redet en LB1 d 18.juni hvor vi endte som nr 1. Man får en del underlige blikke når man dukker op til et dressurstævne med en islænder, men det er vi efterhånden vant til. Foruden at ride dressur løber jeg med Skjanni. Vi har løbetrænet sammen siden februar 2022, og løb d. 31. maj en halvmarathon sammen. Et indlæg om min beslutning om at begynde at løbe med ham kommer senere.

Foruden Skjanni har jeg et par levn fra min fortid, nemlig min gamle 1’er pony Roosgaardens Cocktail og 3’er pony Baldur. Baldur er 22 år og er ikke længere ridehest, han nyder i stedet en god gåtur sammen med  en sød pige der hedder Lærke. Cocktail er 16 og er stadig relativt ridehest, forstået på den måde at han har gigt i begge forben og derfor ikke rider mere end lidt let dressur og enkelte spring. 

Derudover har jeg min tidligere stævne-islænder Sol-lilja fra Thoreyjarnupi og hendes 1 årige afkom Alfadis fra Gjelstrup. Sol-lilja er 18 år og går og nyder sin velfortjente tid som pensionist og mor. 

Hvad vil du finde på min blog?

Jeg håber på at min blog bliver et sted for anderledes og ny tænkning i rideverdenen. Jeg går meget op i mine hestes velvære og tryghed fremfor deres præstationer på stævnebanerne, og ønsker at videregive en tankegang der ikke fokuserer på resultater men på gode oplevelser. Som lidt bonusinfo er jeg eksamineret kraniosakral-terapeut til hunde og heste, og har stor viden indenfor anatomi, fascier samt fascielinjer, hestemassage og triggerpunktsterapi. Jeg bruger desuden BEMER og Equilibrium til at holde mine heste i PEEK-kondition – haha. 😉

Her på bloggen er ingen kommentarer uvelkomne, ingen spørgsmål er dumme og alle skal opleve en snert af inspiration til deres egen træning.

Tak fordi i læste med!